Сумська будівельна компанія «Керамейя» — неодноразовий переможець всеукраїнського конкурсу «Краще виробництво України» — продовжує нарощувати «виробничі мускули».
Нещодавно на підприємстві розпочалося спорудження нової технологічної лінії з виробництва клінкерної цегли. Введення її в дію дозволить сумчанам подвоїти обсяг виробництва і довести річний випуск продукції до 70 мільйонів штук клінкеру. Загальна вартість нового проекту перевищує 10 мільйонів доларів.
За словами генерального директора «Керамейї» Івана Федоровича Телющенка, багатомільйонна інвестиція — результат створення в області сприятливих умов для розвитку підприємництва в регіоні.
«Запровадження на Сумщині «Єдиного інвестиційного вікна» усунуло цілу низку бюрократичних перепон на шляху інвесторів, сприяло зростанню обсягів зарубіжних інвестицій в економіку області та в кілька разів прискорило реалізацію проектів», — зазначив керівник одного з найпотужніших і найсучасніших українських підприємств з виготовленню клінкерної цегли.
Загалом упродовж нинішнього року у промисловість області для реанімації збиткових та розширення виробничих потужностей діючих підприємств очікується надходження близько 70 мільйонів доларів інвестицій.
Сумська область.