Таку інформацію місцеві ЗМІ отримали від керівництва залізничної станції. Звичний та зручний для населення поїзд №623/624 уже з червня перестане курсувати до міста. З осені минулого року й дотепер кам’янчани намагалися достукатися до залізничного відомства, яке скоротило кількість рейсів раніше щоденного поїзда. Жодні аргументи на Укрзалізницю не вплинули. За її інформацією, цей маршрут збитковий. Голова ради ветеранів залізничників, депутат міської ради кількох скликань, почесний громадянин Кам’янця-Подільського Станіслав Барбарук запевняє: «Показник збитковості недостовірний, поїзд постійно заповнений. А в новому швидкісному поїзді, який долатиме відстань до Києва за сім годин, будуть лише сидячі місця, що незручно для пасажирів. Хай спочатку чиновники самі його «обкатають»!»
— Укрзалізниця нині переживає такі нелегкі реформування, що від неї дуже важко чогось добитися, — каже міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич. — З боку відомства була навіть пропозиція орендувати потяг, якщо він так потрібен місту. Ми розуміємо, що в Європі вже давно курсують лише поїзди із сидячими місцями, але ж вони 400 кілометрів долають не за сім годин. 
Як раніше повідомляла наша газета, громаду Кам’янця-Подільського в її зверненнях щодо потяга №623 підтримували також навколишні райони Хмельниччини та Буковини.