На Полтавщині вперше побувала делегація представників Законодавчих зборів Ленінградської області. Російські гості прибули на запрошення обласної ради, їхній візит — ще один крок на шляху до тіснішого співробітництва двох регіонів, угода про партнерство між якими підписана ще 2009 року.
Гості зустрілися з головою обласної ради Іваном Момотом, міськими головами Миргорода та Кременчука, ознайомилися тут з роботою органів місцевого самоврядування. Побували вони і на підприємстві «Кременчукм’ясо», у виробничо-торговельній компанії «Лукас», Миргородському комунальному підприємстві «Спецкомунтранс», ЗАТ «Миргородкурорт». Зацікавив росіян і позитивний досвід розв’язання екологічних проблем у курортному Миргороді. Особливо їх вразили дитячі програми. Такий досвід гості представлять у своїх Законодавчих зборах, щоб надалі впроваджувати його у Ленінградській області.
За словами Івана Момота, в подальшому планується налагодити обмін бізнес-проектами, активізувати співпрацю на культурній ниві, в чому зацікавлена й численна українська діаспора Санкт-Петербурга і Ленінградської області.
Відзначали гості й організацію виробництва та якість продукції полтавських марок. Звісно, місцеві журналісти не змогли втриматися і від запитань про «сирну війну» між двома країнами. Відповідь була очікуваною: ленінградці теж вважають, що «тут більше політики, аніж реального підґрунтя для конфлікту». А український сир, мовляв, їли, їмо, їстимемо і іншим рекомендуємо.
Полтавська область.