Торік на Херсонщині згнило понад третини рекордного врожаю овочів просто через те, що їх не було де зберігати, а продавати посередникам за безцінь виробники не бажали. Після цього обласна влада пообіцяла вжити всіх заходів, щоб до осені 2012 року, принаймні в обласному центрі, ввести в експлуатацію кілька нових овочесховищ. Схоже, обіцянка залишиться цяцянкою, бо замість потрібних комплексів більшає кількість хіба що несподіваних скандалів. Один із них стався у великому приміському селищі Антонівці, де учасники громадських слухань різко висловилися проти будівництва на Дніпрі портового терміналу з «перевалки» овочів і фруктів для майбутнього сільськогосподарського гуртового ринку.
До зони забудови потрапляє не тільки популярне місце літнього відпочинку з пляжем «Молодіжний», а й два човнові причали. Численні власники катерів та моторних човнів не хочуть виселятися в нікуди. Громаді не сподобалося рішення селищної ради дати дозвіл на підготовку технічної документації проекту. Люди створюють ініціативну групу з проведення місцевого референдуму проти будівництва порту, без якого доставляти великі партії городини на гуртовий ринок буде і довше, і дорожче.
Проти будівництва третього за рахунком порту в межах міської забудови висловлюються й експерти — члени Спілки архітекторів України. 
— Чинний Генеральний план розвитку Херсона не передбачає портового терміналу на узбережжі: його зарезервовано для будівництва житла городян. А порушення Генплану є кримінальним злочином. За будівельними нормами, портовий термінал та зону житлової забудови має відділяти не менш як кілометровий санітарний розрив, який тут неможливо організувати без знищення соціальної інфраструктури, — коментує ситуацію член правління обласної організації Спілки архітекторів України, екс-головний архітектор Херсона В’ячеслав Громихін. — Такі проекти обов’язково мають виносити на обговорення міської, а потім обласної містобудівельних рад. Я — член обох згаданих органів, але жодної документації стосовно терміналу ще в очі не бачив.
Окрім гуртового сільськогосподарського ринку, є в Херсоні ще один об’єкт, на який і власники овочевих магазинів, і влада покладали дуже великі сподівання. Це потужний холодильний комплекс на Миколаївському шосе, який нині занепадає. Понад два роки тому обласна рада продала комунальну власність приватним інвесторам, котрі збиралися реконструювати підприємство та створити тут овочесховище площею 31 тисяча квадратних метрів і 150 нових робочих місць. Та через фінансові проблеми попередній власник відмовився продовжувати проект і продав його, а нові господарі ще не визначилися з майбутнім комплексу. Сьогодні будівництво, у яке вже вкладено майже десять мільйонів гривень, просто «заморожене». Невідомо, коли воно продовжиться. Тим часом до визрівання перших партій ранніх овочів у тисячах приватних теплиць на лівобережжі Дніпра залишилися лічені тижні...