Напередодні львівського поєдинку Мірча Луческу висловив побажання, щоб стадіон був заповнений. Тоді й гратиметься зовсім з іншим настроєм, піднесеним, зазначив тренер «Шахтаря». І його почули вболівальники. На трибунах «Арени-Львів» було велелюдно.
І головне, що прихильники футболу не тільки місцеві, а й з багатьох західних регіонів нашої країни, приїхали підтримати «гірників». І вболівали вони напрочуд якісно і щиро. Атмосфера була не гірша, ніж на «Донбас Арені». Виходить, що перемогу здобували разом, однією командою: футболісти і глядачі.
Отже, «Шахтар» знову переконливо здолав БАТЕ. Цього разу «гірники» не відразу розчохлили свої гармати, забивши лише раз до перерви. Вони дочекалися другого тайму, в якому чотири рази змусили капітулювати суперника. Гості самі певною мірою посприяли господарям. Надто гарячий оборонець Анрі Хагуш (абхазець із російським паспортом) договорився до того, що вже після свистка на перерву побачив у руках рефері другу жовту картку, а за нею автоматично отримав і червону. А грати проти «Шахтаря» в меншості, зрозуміло, до чого призводить.
У підсумку підопічні Мірчі Луческу завдали «лише» п’ять пробоїн у корпусі білоруського чемпіонського корабля. Достатньо, але це на два точні удари менше, ніж два тижні тому. «Помаранчево-чорні» заслужено заробили свої три очки й, по суті, забезпечили собі вихід з групи.
Залишилося тільки довідатися, хто посяде перше місце. Уболівальники «Шахтаря» були б раді також десяти голам Луїса Адріано (на знімку) на груповій стадії. Нині на рахунку форварда, котрого днями викликали до національної збірної Бразилії, дев’ять точних ударів. І вісім з них якраз припадають на зустрічі з БАТЕ.
Напевно, це протистояння з двох матчів стало кращим у кар’єрі 27-річного нападника «гірників». У львівському поєдинку лідерові атак «Шахтаря» вдалося зробити хет-трик і відзначитися гольовим пасом на Даріо Срну.
БАТЕ залишається боротися з іспанським клубом «Атлетик» за місце в Лізі Європи. А от «Шахтар» з «Порту» в останньому турі в очному протистоянні визначать, кому з них виходити із групи з першого місця, а кому очікувати в суперники потенційного гранда.
— Дуже вагома для нас перемога, — сказав Луческу. — В тих складних умовах, в яких ми тепер живемо й граємо, дуже важливо, щоб команда пройшла далі й виступала в Європі навесні. Природно, результат відповідає тому, що відбувалося на полі. Він заслужений. Якоюсь мірою наше завдання полегшило те, що суперник залишився вдесятьох. Але, коли склади були рівні, ми однак мали перевагу.
Граючи в меншості, БАТЕ втомився, втратив свіжість. І нам, звичайно, було легше діяти. Задоволений тим, що наші хлопці не зупинилися, а до кінця нарощували швидкості. Футболісти віддячили публіці за фантастичну підтримку. Чекаємо тепер наступної зустрічі у Львові. Сподіватимемося на таку саму атмосферу на стадіоні. І не тільки в Лізі чемпіонів, а й у неділю на матчі з «Дніпром».
Фото Євгена КРАВСА (спеціально для «Голосу України»).