Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 25-й тур.
30 березня. «Металург» — «Волинь». 0:3. 1 700 глядачів. Рефері — Кутаков (Бровари). Голи: Майкон, 36 (п), 84, Савич, 39.
31 березня. «Таврія» — «Дніпро». 0:2. 8 100 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Зозуля, 11, Боатенг, 77.
«Зоря» — «Іллічівець». 2:2. 12 000 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Голи: Ідахор, 27, Вернидуб, 45+1 — Фомін, 7, Віценець, 37.
«Оболонь» — «Карпати». 2:0. 4 000 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Гурський, 6, Мандзюк, 29. Вилучено Корнєва («Оболонь», 67, груба гра).
1 квітня. «Олександрія» — «Арсенал». 1:2. 2 800 глядачів. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Голи: Гєнєв, 49 — Ковпак, 47, 50.
«Ворскла» — «Шахтар». 0:2. 13 500 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Голи: Селезньов, 27, Тейшейра, 49.
«Динамо» — «Чорноморець». 3:1. 42 327 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Голи: Ідейє, 27, Гармаш, 41, Алієв, 69 — Де Матос, 74.
«Металіст» — «Кривбас». 1:1. 25 086 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Марлос, 74 — Федорчук, 18. На 64-й хвилині Девич («Металіст») не реалізував пенальті (пробив вище воріт).
Бомбардири: Майкон («Волинь») — 13 м’ячів, Ярмоленко, Ідейє (обидва — «Динамо») — по 12, Селезньов («Шахтар») — 11.
Ми стали свідками досить цікавих подій. Одна з них відбулася у Сімферополі, де «Дніпро» досить переконливо здолав місцеву «Таврію». У нижній частині турнірної таблиці відбулися помітні переміщення. Останній рядок залишила «Оболонь», котра продемонструвала злагоджену швидкісну гру,  заслужено перемогла свого конкурента за виживання — «Карпати». Ситуація, що виникла в цьому популярному не тільки в рідному місті колективі, викликає занепокоєння і сумні думки.
Змістовністю і осмисленістю відзначалися дії «Волині», котра почувалася абсолютним господарем на полі донецького «Металурга». Підопічні Анатолія Дем’яненка здобули красиву і результативну перемогу.
Ширилися чутки, що столичний «Арсенал» чомусь має пожаліти «Олександрію». Маячня якась, та й годі. Їх розвіяв сам поєдинок, в якому помітну перевагу мали «гармаші», довівши реальність своїх претензій на участь в єврокубку.
І цього разу підтримати динамівців на головному стадіоні країни зібралася величезна армія прихильників. Футболісти намагалися віддячити їм змістовною та результативною грою. Кияни забивали після швидких та ефектних розіграшів. Але в цілому цей поєдинок залишив подвійне враження. Адже «Динамо» часом діяло повільно, гальмуючи наступальну ходу.
Хоча переможців, як правило, не судять. До того ж не виключено, що біло-сині заощаджували сили перед важливим матчем наступної суботи в Донецьку проти «Шахтаря». На кону в тій зустрічі, не важко зрозуміти, поставлено дуже багато. Вона великою мірою вплине на визначення чемпіона.
Юрій Сьомін, тренер «Динамо»:
— До гола гра у нас йшла з натугою. Після забитого м’яча гравці діяли розкутіше, показали гарний футбол і домоглися результату.
— Чому Вукоєвич втратив місце у стартовому складі?
— Це пов’язане з тактикою на цей матч. Він готується до наступної зустрічі. Сьогодні нам треба було більше атакувати, тому вийшли Аруна і Гармаш.
Роман Григорчук, тренер «Чорноморця»:
— Ми програли, але я задоволений командою і пишаюся нею. Ми на правильному шляху. Віддаю належне майстерності «Динамо», вітаю його з перемогою й бажаю успіху в боротьбі за чемпіонство!
Переслідувач динамівців — «Шахтар» — здобув перемогу в Полтаві без особливих проблем. Після матчу з «Ворсклою» тренер «гірників» Мірча Луческу, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив:
— Мені не зрозуміло, як «Ворскла», що є технічною командою і грає у творчий футбол, взагалі виступає на такому неякісному газоні? Щодо матчу, то ми заслужили перемогу, контролювали хід подій протягом усього поєдинку. Забили після двох відмінних передач Раца. Мали ще моменти.
— Цього разу «Шахтар» грав у своєму оптимальному складі. Але здалося, що команда діяла впівсили. Ви готуєтеся до матчу 7 квітня?
— Звичайно, всі думки спрямовані на суботній поєдинок з «Динамо». Були моменти, коли я помічав: деякі футболісти поводяться так, щоб не зазнати травми. Але, повторюю, складно було діяти через не дуже добре поле. А це, як відомо, заважає і швидким атакам, і самій якості гри.
Фото Павла КУБАНОВА і ФК «Шахтар».
Після тривалого лікування у складі «Динамо» з’явився Андрій Шевченко.
Разван Рац (праворуч) зробив дві результативні передачі.