У Запорізькій області, за планом, нинішнього року збудують 130 тисяч квадратних метрів житла. Рівно по три метри на кожну із 43 тисяч сімей, які його потребують.
Про це йшлося під час засідання постійної комісії Запорізької облради з питань економічного розвитку, промислової політики та інвестицій. Голова комісії Володимир Шамілов навів такі цифри. У 1980-ті роки в області будувалося до мільйона квадратних метрів житла щорічно. Тільки в Запоріжжі ця цифра сягала 400 тисяч квадратних метрів. Минулого року здано 60 тисяч «квадратів», поточного заплановане будівництво 130 тисяч. І це на 43 тисячі сімей, які, за офіційною статистикою, потребують житла.
Власне, на збудовані «квадратні метри» не обов’язково хтось заселяється. Нерідко вони є лише надійним вкладанням коштів. Й значна частина новозбудованого житла пустує. Часто багатоповерхівки стоять вечорами з темними вікнами.
Не наведено в області ладу і з довгобудами — і в Запоріжжі, і в інших містах та районах 20-річних «пам’ятників безгосподарності» море. І вже кому ті бетон з цеглою, порослими не бур’янами, а деревами, належать, мало хто сьогодні й скаже.