У ТОВ «Житомирський картонний комбінат» відкрито нову лінію з виробництва екологічно чистих лотків для упаковки яєць. Потужність обладнання данського виробництва, яке дозволяє знизити енергозатрати, — 8 мільйонів штук за місяць. 

Це перший інвестиційний проект, реалізований на підприємстві за підтримки нового співвласника — інвестиційної компанії EFІ Holdіng (Австрія). Її директор Ніколаус Беккер зазначив:

— Ми вирішили інвестувати у виробництво картону, оскільки в країнах Європи зростає попит на упаковку, і ми бачимо великі перспективи для розвитку в цьому напрямі.

З ним погодився заступник голови ОДА Віктор Куницький, зазначивши, що паперова упаковка у світі починає витісняти полімерну, тому Житомирщина зацікавлена у нарощуванні потужностей своїх папірень, яких в області 9. Інвестори готові і надалі вкладати кошти в оновлення потужностей комбінату, що випускає також гофрокартон та пакувальний папір.

Відкриття нової лінії, до речі, першої такої в країнах СНД, стало приємною подією для колективу підприємства, яке цього року відзначає своє 50-річчя. Про інтерес до продукції цього ТОВ засвідчив приїзд представників птахофабрик Росії та Туреччини.

На знімку: з нової лінії сходить готова продукція.

Фото Катерини ТАРАНОВСЬКОЇ.