І не лише вони, а й тренери, батьки прийшли минулої п’ятниці під стіни Тернопільської міської ради. На засідання 20-ї сесії було винесено питання про оптимізацію видатків на спортивні школи. Одну з них, а саме дитячо-юнацьку спортивну школу №3, чиновники вирішили ліквідувати як юридичну особу, а тренерів, вихованців перевести в дитячо-юнацьку спортивну школу з футболу та інших ігрових видів спорту. Проти об’єднання виступали колективи обох спортивних закладів, вихованці, їхні батьки. Адже після «оптимізації» у школі навчатимуться майже 800 учнів, тож важко буде надати належну увагу кожному з них. Крім того, дітям доведеться добиратися на протилежний кінець міста, що не зовсім безпечно ввечері, та й громадський транспорт у цей час згортає свою роботу. Тому деякі батьки змушені будуть забрати дітей, особливо малих, із школи.
Управлінський апарат, тренери готові були піти у двотижневі неоплачувані відпустки, працювати на половину окладу, аби зберегти колективи.
Проти так званої оптимізації висловилися профільна комісія, громадська рада. Однак ніхто з чиновників не зустрівся з колективами шкіл, не вислухав їхні аргументи. Економія від так званої оптимізації незначна, а шкоди може бути значно більше. Школи мали непогані спортивні досягнення. Напередодні юні тернопільські футболісти повернулися з міжнародних змагань, що проходили в Чернівцях, де обіграли у своїй групі команди Санкт-Петербурга, Молдови, «Шахтаря» (Донецьк), а у фіналі перемогли ровесників із Румунії. Чимало вихованців обох ДЮСШ грають у професійних командах інших міст. До речі, влада звинувачує директорів шкіл, що розбазарюють кадри замість того, щоб створити умови для розвитку футболу в місті.