Є тільки один вигідний зовнішньоекономічний вектор — наша держава має приєднатися до країн Митного союзу. Таку думку висловила народний депутат України Алла Александровська, коментуючи новину про те, що більш як 45,4% народних депутатів, за даними опитування Інституту Горшеніна, не підтримують ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД.

21,1% депутатів на запитання «чи підтримуєте ви ратифікацію договору про ЗВТ у рамках СНД, що був підписаний прем’єром Миколою Азаровим у Санкт-Петербурзі в жовтні 2011 року» відповіли «точно так», повідомляє прес-служба КПУ.

Як зазначила парламентарій, питання торгівлі й зовнішньоекономічної інтеграції повинні відштовхуватися від стратегії розвитку вітчизняного виробництва. «Тому Україні необхідно припинити переговори з Євросоюзом, якому ми потрібні лише як торговельний придаток, та інтегруватися в Митний союз, країни-члени якого є основним ринком для українського експорту, — пояснила Алла Александровська. — Тим більше що, на відміну від єврочиновників, Кремль пропонує нам взаємовигідне співробітництво, що гарантує нам доступну ціну на газ і відсутність санкцій на наші товари».