Голова депутатської фракції Народної партії Ігор ШАРОВ  звернувся до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з депутатським запитом щодо необхідності фінансування незавершеного будівництва Новоархангельського газопроводу-відводу високого тиску до селища міського типу Новоархангельськ.
Кіровоградська область є однією з найменш газифікованих в Україні. Питання газифікації населених пунктів, передусім сільських, для Кіровоградщини є сьогодні надзвичайно важливим та гострим, — зазначає І. Шаров. Робочий проект газопроводу-відводу до Новоархангельська було розроблено у 1989 році інститутом ВНДПІТРАНСГАЗ, а вже у 1991-му розпочалося будівництво газопроводу-відводу до селища, протяжність якого становить 17,83 кілометра із проектною потужністю 40 мільйонів кубометрів на рік.
«Незважаючи на рішучі кроки представників виконавчої влади та органів місцевого самоврядування газопровід-відвід до селища, який розрахований на забезпечення газом потреб Новоархангельського та сусідніх районів, на сьогодні перебуває у стані незавершеного будівництва, — йдеться у запиті. — Гостра проблема, яка не розв’язувалась упродовж останніх років, потребує посиленої уваги з боку державних структур та рішучих кроків задля позитивного її розв’язання».
Народні депутати України із фракції Народної партії переконані: лише збільшення обсягу виділення коштів із державного бюджету (субвенції з державного бюджету місцевим за умови співфінансування з останніх) на газифікацію населених пунктів області дасть змогу підвищити рівень газифікації сільських населених пунктів області, розширити мережі газопостачання районів із низьким рівнем газифікації та надасть можливість належного безперебійного забезпечення споживачів природним газом.
З метою поліпшення соціально-економічного розвитку регіону Ігор Шаров звертається до прем’єра з проханням доручити відповідальним органам виконавчої влади вжити заходів у забезпеченні повноцінного фінансування незавершеного будівництва Новоархангельського газопроводу-відводу.