Шановні колеги!
Щиро вітаю працівників геології, геодезії та картографії із професійним святом — Днем геолога!
Цього дня хочеться висловити щире захоплення людьми, які за покликом серця обрали нелегкий шлях благородного служіння країні, нестримного пошуку і відкриттів.
Ми живемо в непростий і цікавий час економічних реформ і перетворень, і саме завдяки геологам, геодезистам та картографам наша Україна сьогодні серед найбільш перспективних держав, які впевнено рухаються до енергетичної незалежності. Успіхи геологічної галузі, збагачення мінерально-сировинної бази стають підґрунтям економічного зростання і наших спільних подальших 
успіхів.
Бажаю представникам однієї з найбільш важливих, романтичних і мужніх професій доброго здоров’я, професійного зростання, віри в успіх своєї справи, оптимізму і глибокого усвідомлення причетності до процесу творення всього — від коштовної прикраси до сучасних хмарочосів. Потрібність професії геолога перевірено часом, і хотілося б, щоб її престижність зростала з кожним роком, а наша держава ставала дедалі заможнішою.
У цей святковий день висловлюю щиру вдячність ветеранам галузі, мужнім, неординарним людям, які тривалий час працювали в надзвичайно складних умовах, за відкриті скарби землі, за глибокі знання і професіоналізм, приклад цілеспрямованості і відданості справі.
Нехай не згасає романтика у ваших серцях, нехай у кожній родині панують добро і достаток, збуваються всі мрії і бажання.
З повагою Едуард СТАВИЦЬКИЙ, Голова Державної служби геології та надр України.