П’ять дніпропетровських наркоділків тривалий час утримували лабораторію з виготовлення синтетичного зілля. Щомісяця вони збували до півтора кілограма метамфетаміну на території трьох областей України. Встановлено, що організатором та виробником наркотиків у злочинній групі був 30-річний Олександр С., роль утримувача нарколабораторії виконувала 29-річна Олена К. Раніше неодноразово судимі Геннадій Д., Володимир Б. та Сергій К. працювали кур’єрами. Нарколабораторія діяла протягом кількох років і була найпотужнішою у регіоні. А розгалужена мережа збуту поширювалась на Дніпропетровську, Донецьку та Запорізьку області.

Наприкінці червня 2010 року в ході спецоперації співробітники СБУ взяли на гарячому, після виготовлення чергової партії метамфетаміну, організатора угрупування. У нього вилучили наркотики, гроші та фальшиве посвідчення працівника прокуратури. Пізніше правоохоронці затримали ще чотирьох його спільників. Під час обшуків у злочинців було вилучено 350 грамів метамфетаміну (за цінами «чорного ринку» — це близько трьохсот тисяч гривень), лабораторне устаткування, яке довелося вивозили вантажівкою, хімічні компоненти та реактиви, яких вистачило б на виготовлення десяти кілограмів наркотиків.

За матеріалами СБУ органами міліції були порушені кримінальні справи за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збут наркотичних засобів. У ході досудового слідства стосовно учасників наркоугруповання додатково було порушено ще 10 кримінальних справ за ознаками злочинів у сфері обігу наркотичних засобів.

Вироком суду всіх членів ОЗУ визнано винними та призначено покарання: Олександру С. — 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна, Геннадію Д. — 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, Володимиру Б. — 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, Сергію К. — 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, Олені К. — 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Але цей урок не зупинив інших. Нещодавно працівники Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України в Дніпропетровській області разом із колегами з Харківського ГУМВС в одній із квартир на проспекті Леніна в 30-річного господаря оселі вилучили: колби, терези, охолоджувач, посуд, прекурсори, два літри вже виготовленої психотропної речовини та гамма-оксимасляну кислоту. Також у зловмисника було вилучено 6 873 гривень, виручених у результаті збуту наркотичної речовини, та 2 блокноти з «рецептами» її виготовлення.

Працівниками УБНОН ГУМВС України в Дніпропетровській області було задокументовано також діяльність злочинної групи наркоділків, яка складалася з організатора, постачальника та декількох продавців. Вони займалися постачанням, виготовленням та розповсюдженням психотропної речовини «гамма-оксимасляна кислота (GHB)» на території Дніпропетровська.