Ростислава Шапошникова (на знімку) невідомі люди схопили біля його будинку. Відвезли за місто й жорстоко побили. Окрім того, в постраждалого зникли деякі речі. Чоловіка помітили велосипедисти. Вони й викликали медиків. Нині він перебуває у лікарні в тяжкому стані. Ростислав не може самостійно пересуватися — весь час лежить у ліжку. У нього сильне розсічення брови, пошкоджене око, ніс, гематоми на обличчі, струс мозку, забиття спини і т. д. Колеги керівника «Дорожнього контролю» переконані: напад пов’язаний із громадської діяльністю постраждалого — він викривав порушення працівників ДАІ.
«Його в лісі сильно били, надягали пакет на голову. Це не схоже ні на пограбування, ні на якийсь хуліганський напад. Це схоже на те, що хтось замовив у зв’язку з професійною діяльністю. Принаймні про це йому невідомі люди й повідомили. Точно стверджувати я не можу, але ми робили останнім часом багато розслідувань, пов’язаних із спецпідрозділами ДАІ, — повідомив деяким ЗМІ заступник редактора сайту «Дорожній контроль» Єгор Воробйов.
Наразі слідчим відділом Деснянського РУВС за фактом вчиненого злочину порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 186. «Правоохоронцями проводиться низка оперативно-пошукових заходів щодо встановлення обставин цієї події та затримання зловмисників», — повідомили в прес-службі ГУМВС у м. Києві.
Нагадаємо, «Дорожній контроль» постійно проводить рейди, фіксуючи порушення в роботі вартових доріг. Під час одного з останніх виїздів у Запоріжжі активісти вплуталися в бійку з інспекторами.
 
 
 
 
 
Вл. інф.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.