Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод презентував Громадську платформу впровадження земельної реформи. Цей проект створено з ініціативи обласної влади та Міжнародного центру перспективних досліджень за підтримки міжнародного фонду «Відродження». До Громадської платформи увійшли члени громадських організацій, що представляють інтереси фермерів та сільгоспвиробників регіону.

— Земельна реформа є сьогодні одним з глобальних перетворень у нашій державі. Відповідно, ми розуміємо, що великі зміни неможливі без максимального залучення зацікавлених сторін, обговорення питань, які виникають у процесі реформування, — наголосив на прес-конференції голова облради.

Євген Удод зазначив, що платформа створюється, щоб донести до зацікавлених сторін позитивні моменти земельної реформи, а також проводити її постійний моніторинг і не допускати порушення прав учасників процесу.

Він нагадав, що меморандум про створення Громадської платформи було підписано 15 березня цього року між ініціативною групою і Дніпропетровською обласною радою. Усі пропозиції, що надходитимуть від учасників діалогу, будуть згруповані за трьома напрямками: ті, що можна вирішити на місцях; ті, що знаходяться у компетенції обласної ради, та ті, які необхідно вирішувати на рівні держави.

— Ми будемо вносити пропозиції щодо змін до законопроектів, і, упевнені, новий земельний документ стане насправді народним, адже у його обговоренні братимуть участь усі, хто відчуває себе причетним до землі, — наголосив Євген Удод.