Народний депутат Микола Шершун (Народна партія) звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням переглянути міжбюджетні трансферти для місцевих бюджетів Рівненської області. Парламентарій занепокоєний дефіцитом бюджету Костопільського району Рівненської області, що спричинило заборгованість бюджетних установ району із заробітної плати та сплати за використання енергоносіїв. Про це йдеться у його депутатському запиті до глави уряду Миколи Азарова. За словами народного обранця, нині виникла гостра необхідність перегляду міжбюджетних трансфертів для місцевих бюджетів у Рівненській області з метою збільшення для них дотацій вирівнювання з держбюджету.

«Під час затвердження місцевих бюджетів району через відсутність джерел фінансування не було можливості забезпечити в повному обсязі потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ та оплату енергоносіїв відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України на загальну суму 6 мільйонів 101 тисячу гривень по районному, міському та восьми сільських бюджетах», — зазначив М. Шершун.

Він також наголосив, що розрахунковий показник Міністерства фінансів України по видатках, який був доведений для Костопільського району із зростанням 10,8 відсотка до видатків 2011 року, не може забезпечити у 2012 році найменші потреби бюджетних установ району.

На переконання народного депутата, для вирівнювання бюджету Костопільський район потребує додаткової дотації у сумі 4 мільйони 812 тисяч гривень, оскільки нестача бюджетних призначень спричинить до кінця року заборгованість бюджетних установ району із заробітної плати та оплати за використані енергоносії. Саме це стало причиною його звернення до прем’єра. «Окреслена ситуація характерна для всіх районів Рівненської області, де я часто буваю як народний депутат України, і вона стрімко набирає катастрофічних масштабів, тому звертаюся до Вас, шановний Миколо Яновичу, з проханням при опрацюванні змін до держбюджету України на 2012 рік за результатами І кварталу врахувати необхідність перегляду міжбюджетних трансфертів для місцевих бюджетів у Рівненській області зі збільшенням для них дотацій вирівнювання з держбюджету», — наголосив Микола Шершун.

Народний депутат України Микола Шершун вручив матеріальну допомогу трьом матерям і батькові — мешканцям Костопільського району, які не дочекалися своїх синів живими з Афганістану.

На знімку: Микола Шершун вручає матеріальну допомогу Ользі Кирилівні Прищепі із села Головин Костопільського району.

Фото Світлани ГОРОШКО.