Про це заявив народний депутат України від КПУ Сергій Гордієнко.
«Якщо розібратися в усіх цих підвищеннях і відсотках, то в будь-кого може голова обертом піти. Ось візьмімо хоча б обіцяне главою держави підвищення пенсій на 100 грн. Уряд, ще не відрапортувавши про те, як буде виконуватися розпорядження Президента про перерахунок пенсій тим, хто пішов на заслужений відпочинок до 2008 року, своєю постановою затвердив свій власний перерахунок», — повідомив комуніст.
За словами С. Гордієнка, Закон «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачає щорічне підвищення трудових пенсій у зв’язку із зростанням середньої зарплати порівняно з попереднім роком.
Уряд, керуючись цією нормою, затвердив підвищення пенсій на 20% від збільшення середньої зарплати, яка за минулий рік зросла на 17,6%, повідомляє прес-служба КПУ. Отже, з 1 березня пенсії виростуть на 3,52% і в тих, у кого вони збільшилися торік на менший відсоток. У абсолютному вираженні збільшення становитиме близько 45 гривень, торкнеться 5 мільйонів пенсіонерів і на ці цілі в ПФ передбачено 2 млрд. грн.
«Начебто все чудово, але якщо згадати про обіцяні Президентом 100 гривень підвищення пенсій, то постає запитання: як першоберезневе урядове підвищення поєднуватиметься з анонсованим першотравневим президентським? При тому що на відміну від урядового підвищення президентське розраховане на 9 млн. пенсіонерів, але на це треба 7 млрд. грн. Такої суми в бюджеті Пенсійного фонду немає», — зазначив Сергій Гордієнко.
Компартія України закликає Президента Віктора Януковича дати оцінку діям уряду й провести детальний аналіз програми підвищення пенсій.