У сегменті боротьби з корупцією до відповідальності притягуються всі, хто вчинив правопорушення, незалежно від партійної приналежності. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник.
«А чому більше (представників ПР, притягнутих за корупцію за вказаний період. — Ред.) — можна зрозуміти. Тому що в 2010—2012 роках до влади прийшла значна частина членів Партії регіонів. А корупція може бути тільки там, де є владні повноваження», — пояснив парламентарій. «Але це не означає, що це явище характерне для Партії регіонів. Це якраз характерно для тих, хто при владі», — додав депутат.
Він звернув увагу на те, що «діюча влада зробила значні кроки щодо вдосконалення правового механізму, тобто прийнято відповідні закони». «Сьогодні вже є факти притягнення до відповідальності не тільки дрібних чиновників, а й високого рівня», — зазначив Володимир Олійник.
Водночас, як повідомляє прес-служба ПР, політик звернув увагу на те, що нинішня опозиція не може сказати, що, перебуваючи при владі, була такою ж неупередженою до представників своїх політичних сил.
Парламентарій також наголосив, що сьогодні «МВС демонструє відсутність політичної заангажованості, виходить із принципу: якщо попався, то свій чи чужий — не має значення». «Закон один для всіх. Оцей принцип повинен діяти», — резюмував В. Олійник.