Метою опозиційних сил є набрати під час наступних парламентських виборів щонайменше 250—300 голосів, щоб реально змінити ситуацію, сказав під час перебування в Тернополі народний депутат, заступник голови партії «Україна — Вперед!» Євген Суслов. 

 

Він визнав, що зробити це буде складно з кількох причин: економічного тиску на представників опозиції, зневіри виборців, не так багато кандидатів, які б реально могли боротися в мажоритарних округах. А те, що деякі опозиційні партії заявляють, ніби у них є 225 кандидатів, здатних перемогти в мажоритарних округах, швидше побажання, ніж реальність. Несправедливим в «Україні — Вперед!» вважають розподіл квот у Комітеті опору диктатурі, тому й вийшли з цієї організації. Свій крок щодо виходу з парламентської фракції «БЮТ-«Батьківщина» Є. Суслов прокоментував так: «Нинішні лідери фракції приватизували фракцію і «Батьківщину» загалом, не дають розвиватися молодим людям, їх не цікавлять нові ідеї». Це підтвердилося, зокрема, під час виборів у Івано-Франківську, Кіровограді, коли політична сила не підтримала своїх молодих членів на місцевих виборах. Вони перемогли, вийшовши з неї. Після виборів ніхто аналізу не робив.

Щодо розвитку новоствореної партії, яку очолила народний депутат Наталія Королевська, то вона буде вірна ідеям соціал-демократії і залишиться в опозиції. Її позиції в регіонах поки що слабкі, але невдовзі партія представить в областях свою програму. Є. Суслов також заявив, що недавно у Брюсселі мав зустріч з усіма політичними групами, представленими у Європарламенті, ознайомив їх із ситуацією в Україні, але його метою не є ізоляція нашої держави, як це сталося з Білоруссю. «Треба надіятись не лише на Європу, а передусім на себе. Ось чому такими важливими є вибори в мажоритарних округах», — підсумував він.

 

Тернопільська область.

На знімку: під час зустрічі з журналістами.

Фото автора.