«Ми в уряді щоденно переконуємось, що відкритість влади — одна із найзатребуваніших речей. Відкритість — взагалі одна із ключових якостей сучасного суспільства і економіки. Ми переконані, що майбутнє України — за найсучаснішими технологіями в комунікації та управлінні, тому з самого початку своєї роботи ми взяли курс на підвищення відкритості та доступності роботи влади та запровадження всебічного діалогу», — сказав прем’єр Микола Азаров під час круглого столу з обговорення Національного плану дій з впровадження міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд».
А щоб чиновники не гадали, що це лише слова, наприкінці минулого року прем’єр доручив проаналізувати, як відбувається взаємодія між міністерствами і відомствами та громадськістю. «Я хочу попередити всіх чиновників, які мають намір і в подальшому обмежуватися встановленням формальних зв’язків з громадськістю та імітувати наявність діалогу — стосовно них буде зроблено найсуворіші висновки», — пообіцяв М. Азаров. За його словами, задля ще більшої відкритості влади планується внести відповідні зміни до законодавства.
При цьому прем’єр, ставлячи себе за приклад підлеглим, зазначив, що регулярно проводить консультації з різних питань з громадськими організаціями та об’єднаннями. «На цих зустрічах я більше слухаю, ніж говорю, оскільки мені надзвичайно важливо знати різні точки зору на проблеми та завдання, які перед нами стоять», — зауважив він та повідомив, що найближчим часом проведе спеціальну зустріч з громадськими радами щодо питань їхньої взаємодії з органами державної влади. Якраз у цьому контексті дуже важливою є підготовка Національного плану дій з впровадження міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд». «Аналізуючи результати підготовки Національного плану дій, я можу сказати, що перший і найголовніший тест на відкритість ми уже пройшли. Документ, який ми сьогодні обговорюємо, є результатом спільних зусиль уряду і громадських організацій», — сказав 
М. Азаров.
Нагадаємо, що про приєднання України до багатосторонньої ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» у вересні 2011 року заявив Президент Віктор Янукович. Це передбачає підготовку до 8 квітня цього року Національного плану із впровадження «Партнерства «Відкритий уряд», участь у розробці якого поряд з державними органами беруть близько 50 громадських організацій.
Фото з сайту «Урядовий портал».