Днями в Севастополі відбувся круглий стіл: «Парламентські вибори-2012. Перспективи та можливості опозиційних партій і громадських організацій». Участь у ньому взяли народний депутат Олесь Доній, голова Комітету виборців України Олександр Черненко, представник Інституту розвитку громадянського суспільства й демократії Андрій Фіщук та ін.
Активне, а часом навіть бурхливе обговорення проблем майбутньої передвиборної кампанії й власне волевиявлення вилилося у створення міського комітету протидії фальсифікаціям парламентських виборів. До нього увійшли представники севастопольських міських організацій «Батьківщини», «Фронту змін», «УДАРу», «За Україну!» і «Нашої України».
Для недопущення фальсифікацій під час виборчої кампанії заплановано створити інтернет-портал «День виборів-2012», на якому будуть опубліковані копії (скановані) протоколів із всіх виборчих дільниць і документів, які фіксують порушення виборчого законодавства.
За словами ініціаторів створення комітету, вони готові приймати до своїх лав нових членів — як окремих активних громадян, так і громадські організації, котрі зацікавлені в мінімізації фальсифікацій на майбутніх парламентських виборах в Україні.
Андрій Фіщук, коментуючи факт створення комітету, висловив сподівання, що севастопольську ініціативу підтримають в інших містах і регіонах країни.
 
Севастополь.