Це довели мешканці будинку №10 по вулиці Мельника у Рівному. Але утримувати свою багатоповерхівку лише за рахунок квартплати вони змогли, коли чотири роки тому створили об’єднання співвласників «Промінь». З-під опіки ЖКК вивести двадцятирічну багатоповерхівку людей змусив її тодішній жалюгідний стан.
— У підвалі була купа сміття — звідси вивезли його три вантажівки. Вода тут стояла по коліна, бо всі труби протікали, — згадує голова ОСББ «Промінь» Андрій Прищепа. — Та ще багато до чого необхідно було докласти рук, щоб навести порядок. Для цього потрібні були кошти. Тож ми три роки тому взяли участь у Муніципальній програмі сталого розвитку, за рахунок співфінансування якої в будинку повністю замінили систему водопостачання. А в наступному році плануємо знову взяти участь у Муніципальній програмі, щоб провести капітальний ремонт ліфтів, які у нас «старенькі».
Але за короткий термін існування ОСББ «Промінь» на всі інші ремонтні роботи, які виконують поступово, за словами Андрія Прищепи, витрачають лише квартплату мешканців будинку. Людям це дуже імпонує, бо не доводиться поквартирно збирати додатково кошти.
— Тільки в цьому році ми заробили швів на 21 тисячу гривень, відремонтували дах у п’ятому під’їзді, взялися за електрику... — перераховує зроблене голова ОСББ.