Наставник «Шахтаря» Мірча Луческу в інтерв’ю італійському виданню Gіornale dі Brescіa розповів про плани свого нинішнього клубу, про відновлення після ДТП, а також торкнувся перспективи повернення в італійський футбол.

— Як там говорять у вас в Італії? У кота сім життів? Особисто в мене вже почалася четверте, — каже Луческу, маючи на увазі ішемічну хворобу 1992 року, інфаркт 2009-го і автомобільну аварію в Бухаресті цього року. — Футбол дає мені життя, а спілкування з родиною допомагає швидко відновлюватися.

 
Зараз ми з «Шахтарем» відстаємо на три очки від київського «Динамо» у чемпіонаті. А от у Кубку ми вийшли до чвертьфіналу, а динамівці вже вилетіли. Хочемо зробити золотий дубль.
 
У мене контракт до 2013 року. Що далі? Маю намір іти вперед доти, доки матиму сили відповісти на ваші телефонні дзвінки. Не бачу себе ніде більше, крім як на футбольному полі. Напевно, там і помру (сміється).
 
Повернутися в італійський футбол? Чому ні? Ніколи не кажи «ніколи». За італійським футболом не нудьгую, але за «Брешією» ностальгія є. Можу працювати там технічним директором — я й Коріоні (президент клубу) поруч. Наші життя нескінченні!..