Вартість іпотечних кредитів має бути здешевлена, а громадяни країни, які потребують поліпшення житлових умов, — забезпечені доступним житлом. Про це йдеться у депутатському запиті лідера фракції Народної партії у Верховній Раді Ігоря ШАРОВА (на знімку).

Депутати з фракції Народної партії, висловлюючи стурбованість щодо державної житлової політики, вважають, що відсутність власного житла для громадян України сьогодні є однією з найважливіших соціальних проблем, яка характеризує стан національної безпеки держави. Приблизно третина населення проживає у незадовільних житлових умовах, а тенденція до щорічного зменшення обсягів будівництва та введення в експлуатацію житла, що склалася у попереднє десятиріччя, призвела до значного загострення житлової проблеми. 
Які ж механізми пропонуються? «Розв’язання житлової проблеми повинно здійснюватись шляхом забезпечення на цій основі подальшого розвитку здешевлення системи іпотечного житлового кредитування», — відзначає І. Шаров.
З огляду на вищевикладене, керуючись статтею 47 Конституції України стосовно конституційного права громадян України на житло та з метою забезпечення реалізації житлових прав громадян, що потребують державної підтримки, Ігор Шаров звертається до прем’єра з проханням вжити дієвих заходів у забезпеченні повноцінного функціонування механізму здешевлення вартості іпотечних кредитів — з метою забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.