У комітетах Верховної Ради
 
Комітет Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів підтримує проект закону про внесення змін до статті 36 Закону «Про автомобільний транспорт» щодо звільнення осіб, які мають право на безплатний проїзд, від сплати автостанційного збору.
На думку автора законодавчої ініціативи, народного депутата Дмитра Ветвицького, ухвалення законопроекту обумовлено необхідністю припинити множинне трактування положень статті 36 вищезазначеного закону, яке призводить до обмеження обсягу встановленого на законодавчому рівні права окремих категорій осіб на безплатний проїзд в автомобільному транспорті.
Члени комітету підкреслили, що відповідно до частини четвертої статті 36 Закону «Про автомобільний транспорт» збір за надання обов’язкових послуг автостанцій входить до вартості квитка і стягується лише з осіб, які придбали його. Проте, як зазначає автор законопроекту, в багатьох регіонах країни існує практика стягнення автостанційного збору також з тих громадян, котрі відповідно до законодавства мають право на безплатний проїзд автомобільним транспортом (ветеранів війни та праці, інвалідів тощо). Для них проїзним документом є не квиток, а посвідчення особи встановленого зразка (пункт три частини другої статті 39 Закону «Про автомобільний транспорт»). Підставою для стягнення такого збору для підприємств автобусних станцій є відсутність прямої законодавчої норми щодо звільнення таких осіб від автостанційного збору під час реалізації їх права на безоплатний проїзд. Під час обговорення народні обранці також звернули увагу і на висновок Головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради, в якому зазначено: «Оскільки Закон «Про автомобільний транспорт» для пільгового проїзду окремих категорій громадян не передбачає придбання квитка, до вартості якого входить автостанційний збір, його стягнення в окремих випадках призводить до звуженої інтерпретації обсягу передбаченого законодавством права на безкоштовний проїзд автомобільним транспортом».