У селі Угринів Горохівського району став до ладу сучасний молокозавод. Його споруджено за кошти приватно-орендного сільгосппідприємства імені Т. Г. Шевченка.

Господарство в Угринові приміське. Від нього до обласного центру трохи більш як двадцять кілометрів.

Спробувавши сили в багатьох галузях тваринництва, директор підприємства Андрій Турак вирішив зосередити свої зусилля на виробництві молока. Задля цього довелося позбутися досить великої — у тисячу голів — свиноферми. Зекономлені у такий спосіб сто тонн сої і концентрати дали змогу підняти добову продуктивність корів одразу на чотири літри і виробляти щодня не 12, а 18 тонн молока. Сьогодні господарство на двох фермах утримує понад 800 корів. До 2014 року його молочна череда має зрости до 1100 голів. Оскільки курс береться на підвищення продуктивності тварин, то вже через два роки ПОСП щодобово вироблятиме до 30 тонн молока.

У корівниках тут чисто, а процес доїння виведено з приміщення, де утримуються тварини. Інстинкт змушує корів, вишикувавшись у чергу, чекати пори доїння. Неквапом, не так як часто люди, вони заходять у доїльний зал, де встановлено доїльну установку «Ялинка 2х10» виробництва німецької фірми «Вестфалія». Тут оператори миють вим’я теплою водою, витирають серветками і лише тоді підключають апарати. Молоко трубопроводом надходить у холодильники. Жодного контакту з повітрям і довкіллям.

Здавалося, на таке вищого ґатунку молоко має бути і вища ціна. Однак переробники-монополісти не поспішали ділитися з селянами своїми прибутками. Саме ця обставина змусила Андрія Турака і його колектив торік розпочати будівництво власного молокозаводу. Партнером вибрали відомого виробника молочного обладнання — фірму «TESSA» з Ізраїлю.

І ось менш як за рік завод в Угринові став до ладу. Побачене на підприємстві вразило блиском виготовленого з нержавіючої сталі обладнання і сучасною технікою. Андрій Антонович пропонує продегустувати першу продукцію. Пояснення давав Йосип Потієвський, якого на батьківщині називають «головним технологом Ізраїлю». 

Тож, на думку громади, а серед присутніх чимало колег Андрія Турака по аграрному цеху, за смаком продукція заслуговує найвищої оцінки.  Окрім цього, гості куштували кефір полуничний, персиковий, ананасовий, сиркову масу з такими самими фруктово-ягідними добавками, м’які сири з добавками кропу, часнику. І всі ці продукти в чистому, без жодних наповнювачів, вигляді.

За словами Потієвського, на заводі використовуватимуть не лише надсучасну технологію, а й найкращі в світі кисломолочні закваски. Адже відомо, що Ізраїль займає провідні позиції у виробництві та переробці молока. Середній надій на корову в цій маленькій напівпустельній країні, куди сіно завозять навіть з Канади, становить 11—12 тисяч літрів. Нам би отримувати хоча б половину цього. 

Вже приїхавши до Луцька, зустрів першого заступника міського голови Святослава Кравчука. З об’єктивних обставин Святослав Євгенович не зміг приїхати в Угринів. Проте вже має попередню домовленість з Андрієм Тураком, що більшість своєї продукції угринівський молокозавод реалізовуватиме в обласному центрі. Першими її споживачами стануть дитячі садочки і лікарні міста. Тим паче що запропонована виробником ціна — 6,5 гривні за літр молока — цілком влаштовує міську владу Луцька.