На таке відважився 18-річний кременчужанин Артем Сугонякін (на знімку), який взяв участь у незвичному експерименті: пробути на острові в «умовах максимально наближених...»

 

Для молодого мандрівника острівне життя було своєрідним етапом підготовки до трирічної еко-місії навколо світу, старт якої заплановано на липень 2012 року. Експеримент відбувався за участі міжнародних спостерігачів з ІNTERKULTURO, ООН, Червоного Хреста, «Earth Cіtіzens for Conscіous Medіa», Книги рекордів України.

Загалом хлопець є завзятим «автостопером»,  мандрував багатьма куточками України, побував на Кавказі, Алтаї, «прочесав» Центральну Росію, плавав озерами Нижегородської області, а найдальшою точкою подорожей поки що є острів Ольхон на Байкалі. Цього ж разу був острів Тризубів, неподалік від Києва.

За словами організаторів, Тризубів обрали як місце для експерименту не випадково, адже він є заказником, який, на жаль, після кожного сезону скоріше нагадує смітник, аніж місце відпочинку. Влітку його буквально «обліплюють» різні плавзасоби — від човнів і байдарок до прогулянкових катерів, пасажири яких чомусь називають себе туристами, а насправді це дикуни, які не лише засмічують острів, а й вирубують тут дерева.

Фото Володимира Сороки.