Народний депутат України Микола Рудченко (на знімку) (Народна партія) звернувся до Прем’єр-міністра Миколи Азарова із запитом щодо вжиття термінових заходів для стабілізації закупівельних цін на молочну сировину.
— Я працював десять років головою колгоспу, був першим заступником голови, потім головою облдержадміністрації, тому знаю, що це дуже важливе питання для селян, особливо на Поліссі, — сказав Микола Миколайович, коментуючи обставини, що спонукали його до цього. — Проблема складна. З одного боку, молоко має бути доступне для всіх, у тому числі і для пенсіонерів. Але ж ми не можемо жити за рахунок селянина.
Народний депутат переконаний: виробництво молока треба дотувати. Тим часом останні два-три роки село майже не отримує фінансової підтримки. Урядовці хваляться, що зібрали рекордний урожай зернових. Але яка в цьому заслуга Мінагрополітики, адже там тільки статистикою займаються замість того, щоб аналізувати й робити висновки, зауважує Микола Рудченко й наводить такі цифри. У фермерських господарствах, де сто і більше корів, затрати на літр молока становлять щонайменше 1 гривню 82 копійки. А купують його по дві гривні. А в особистих селянських господарствах взагалі за півтори гривні. 
Ціни мають бути зафіксовані, стверджує народний депутат: за літр молока треба платити влітку 3 гривні, восени — 4, а взимку, коли його мало, — 5 гривень. Це за базисної жирності. А насправді вона часто більша, проте людям за це не доплачують.
Житомирська область.