Про це на прес-конференції заявив народний депутат, перший секретар Дніпропетровського обкому КПУ Сергій Храпов (на знімку).
Він переконаний, що до Кримінального кодексу України мають бути внесені зміни, що стосуються повернення вищої міри покарання — смертної кари.
— За роки незалежності в Україні значно погіршилася криміногенна обстановка, — сказав депутат. — Найжорстокіші злочини, скоєні мажорами, залишаються безкарними. Жахливий випадок, що стався в Миколаєві з Оксаною Макар, сколихнув українське суспільство, і всі знову заговорили про те, що потрібно повертати смертну кару. Подібний випадок трапився і в Дніпропетровській області, де такий само мажор серед білого дня на очах у дружини і малолітньої дитини розстріляв батька сімейства й одержав за вбивство два роки умовно. Комуністична партія України вже давно про це говорить. Ми двічі виносили на розгляд до Верховної Ради законопроект про повернення вищої міри покарання — смертної кари. Тепер збираємося зробити це втретє. Людина, котра свідомо позбавила життя іншої, повинна розуміти, що в неї його теж можуть відібрати.
Сергій Храпов повідомив, що через 2—3 тижні законопроект про повернення смертної кари буде винесено на розгляд Верховної Ради. Його авторами є депутати від Комуністичної партії України Петро Симоненко, Ігор Алексєєв і Валерій Бевз.
Сергій Храпов уважає, що наркоторговців теж потрібно засуджувати до смертної кари.
Дніпропетровськ.