Про це йшлося на вчорашньому засіданні круглого столу за участю народних депутатів Володимира Олійника (Партія регіонів) та Юрія Кармазіна («Наша Україна—Народна самооборона»).

Наскільки документ буде досконалий — покаже практика, вважає регіонал. «Але це має бути компроміс, інакше  можемо отримати той законопроект, який нині є, а це сьогодні найгірший варіант для України», — зазначив Володимир Олійник. За його словами, новий проект КПК дає переваги будь-якій владі. Але, на жаль, окремі політичні сили проти його ухвалення. Цей документ, підкреслив В. Олійник, вплине і на імідж держави. Адже, в Резолюції ПАРЄ написано: «Вітаємо ініціативу Президента щодо нового законопроекту КПК та закликаємо народних обранців якомога швидше його ухвалити».

У свою чергу Юрій Кармазін зазначив, що прийняття цього документа — крок до свавілля та беззахисності людей. «Це порушення прав і свобод людини, тому суспільство має постати проти такого «покращення», — наголосив народний обранець. За його словами, сценарій прийняття проекту КПК дуже простий: скільки б ви поправок не вносили, все одно буде прийнята редакція першого читання. Парламентарій упевнений: цей кодекс хочуть прийняти під вибори. «В ньому вже відсутня стадія притягнення до відповідальності, що є підставою для зміни Конституції, — підкреслив Ю. Кармазін. — У мене таке враження, що адміністрація Президента вирішила забути про такий орган як Конституційний Суд. А Верховний Суд, як вищий орган, у цьому кодексі практично відсутній». Окремо, на його думку, заслуговує на увагу інститут присяжних. Насправді це перейменовані судді. А класичного присяжного, який вирішував би, винен чи не винен — не буде.

Очевидно, наголосив народний депутат, що кодекс у такому вигляді треба відправити на фундаментальне доопрацювання із залученням громадськості.