У центрі Києва відкрили меморіальну дошку видатному українському поету, літературознавцю, ученому-філологу, перекладачу Михайлу Драй-Хмарі — на будинку по вулиці Садовій, де він прожив понад 10 років, до свого арешту. Подія, ініціатором якої став Микола Томенко і його Фонд «Рідна країна», присвячена 
125-річчю поета. А народився Михайло Панасович у с. Малі Канівці нинішнього Чорнобаївського району Черкаської області, звідки родом і сам Микола Томенко.
Михайло Драй-Хмара володів 19 мовами і зробив чимало перекладів світової класики. Відомо, що він переклав українською «Божественну комедію» Данте. Проте рукописи осіли в архівах тодішніх «органів». Також поет порушував питання українізації Донбасу ще в тридцяті роки минулого століття, пропонував програми для робітників, яких переселяли туди з Росії. На жаль, тоді ідея не була підтримана, інакше ми б сьогодні не мали такої ситуації на сході України.
На знімку: Микола Томенко і учні Малоканівецької загальноосвітньої школи ім. М. Драй-Хмари Анжела Очеретня і Олександр Олексієнко.
 
Фото автора.