У конфлікт навколо забудови офісами міського парку імені Богдана Хмельницького, про що писала газета «Голос України» 22 березня ц. р., втрутилася прокуратура Львівської області.

Під час перевірки встановлено, що Львівська міська рада під час оформлення договору оренди на земельну ділянку по вулиці Лижв’ярській, 42 допустила низку порушень закону «Про природно-заповідний фонд України». Без погодження з центральним органом виконавчої влади у галузі охорони навколишнього природного середовища та відповідного експертного висновку змінено межу парку.

Як повідомили «Голосу України» в прокуратурі Львівської області, до суду скеровано заяву про скасування незаконної ухвали Львівської міськради про вилучення з парку та надання в оренду землі. Ухвалою суду громадянці Б. заборонено вчиняти будь-які дії та проводити будівельні роботи на земельній ділянці на вулиці Лижв’ярській, 42 у Львові, а також  її зобов’язали провести реконструкцію будинку відповідно до затвердженої проектної документації.

Прокурор Львівської області О. Василенко дав вказівку провести додаткові перевірки забудови міського парку, бо розгорається ще один конфлікт навколо колишнього музею Прикарпатського військового округу, після реконструкції якого в парку імені Богдана Хмельницького з’явиться готель. Судові рішення знову приймають на користь приватних забудовників, бо міськрада не надала документи в повному обсязі.

За спробу захопити частину парку приватними особами депутат Львівської міської ради Віра Лясковська назвала чиновників та депутатів минулої каденції дешевими холуями, які за хабарі готові продати не лише природні нерукотворні земельні скарби, а й Україну.

Львів.