Після стрибка цін на продовольчі товари, пов’язаного зі святкуванням 8 Березня, на полтавських ринках настало невеличке «міжсезоння». В період посту та очікування Великодня вони теж «зачаїлися». Так, на рівні 45—55 гривень тримається ціна на свинину, дещо дорожча яловичина — 60 гривень. А от на сало доволі широка вилка — від 15 до 40 гривень, залежно від якості. Яйця — 10—14 гривень.
Загалом же традиційні овочі та основні складові продуктового кошика полтавців поки що незмінні. Включаючи і молоко та молокопродукти. Їх закупівлю обмежили або ж знизили ціни місцеві молокозаводи, тому збільшилася конкуренція і на ринку, а звідси — й певна стабільність цін.
Овочі теж тримають стабільну планку. Картопля — 
2—2,5 грн., капуста білокачанна (стара) — 1,5 грн., морква — 2—3 грн., буряк — 2,5 грн., цибуля — 2—2,50 грн., часник — 25 грн./кг. Утім стосовно картоплі, то очікують, що найближчим часом вона може подорожчати, адже час купувати для посадки.
Дивують своєю стабільністю «заморські» фрукти. Дещо дешевшими є лимони (12 гривень), а от усі інші «вишикувалися» на одному рівні: апельсини, мандарини й банани, як на замовлення, на більшості ринків можна купити по 14 гривень за кілограм.
Утім, і споживачі, й продавці сходяться на думці: що ближче до Великодня, то частіше доведеться бачити нові цінники на продукти.
Полтавська область.