Наш похід на Центральний ринок міста, відомий як «Анголенко» взагалі-то не зіпсував настрій. Основні ціни на продовольство не піднялися, а за деякими товарними групами вони взагалі на рівні збиткових. Наприклад, цибуля — 1,5 грн. за кілограм, капуста — 1 грн., картопля — 2 грн. Восени якийсь час ціни, особливо на картоплю, були навіть вищими. Морква коштує від 2,5 до 3 грн., а столовий буряк — і до 4 грн. Хоч як, здавалося б, дивно, але за чотири гривні можна знайти навіть і редьку... Свіжі огірки й помідори — від 18 гривень, до того ж, у середньому, огірки коштують трохи дорожче. Фрукти тримаються стабільно: апельсини-лимони — 11—13 грн., банани — від 12 грн. Трохи подорожчали яблука — за 6 гривень можна знайти хіба що поганенькі, а ціна нормальних починається в районі 8 гривень і вище.
Олія коштує 13 гривень за літр. Тут спостерігається повзуче подорожчання, і продавці кажуть, що виною цьому — біржові ціни в Європі. Риба тримається на такому рівні: карась — 12 грн., товстолобик — 18 грн. (шматочками — 35 грн.). За таку ж ціну — 35 грн. — йде сом і крупний короп, але вже з головою.
Тваринницька продукція, попри піст, ніяк не впала в ціні. Свинина трішки дешевша, а взагалі-то ціна м’яса коливається на рівні 50—65 грн. за кілограм. Трохи, щоправда, подешевшало домашнє молоко (6 грн. за літр), а ось сир кисломолочний — від 25 грн. за 1 кг, сметана домашня — 25 грн. за півлітрову банку.
Популярні сорти хліба як подорожчали місяць тому на 10 копійок, так і тримаються: «Заводський» (білий) — 3,6 грн. за хлібину, «Таврійський» (сірий) — 4 грн. На крупи ціни теж стабільні, але їх найчастіше в Запоріжжі купують не на ринку, а в торгівельних мережах. Там дешевше... Зокрема, гречка на рівні 10 грн., а рис — від 9,5 до 18 грн. ( залежно від сорту). Цукор же скрізь продається по 6 гривень за кілограм.
Запоріжжя.