У понеділок о 21 годині 15 хвилин у Чернігові у квартирі № 3 на першому поверсі будинку по вулиці 50 років ВЛКСМ, 36 стався потужний вибух природного газу. Він був такої сили, що у сусідніх багатоповерхівках повилітало скло. Вибуховою хвилею зруйновано чотири квартири і значно пошкоджені ще 26 помешкань двох під’їздів. У п’ятиповерхівці — 90 квартир.

— З-під уламків рятувальники дістали тіло загиблої 44-річної мешканки квартири № 6, — повідомив начальник територіального управління МНС у Чернігівській області Володимир Муха. — До лікувальних закладів міста госпіталізовані четверо: 33-річний господар оселі, в якій саме стався вибух, отримав 99 відсотків опіків тіла. У дев’ятирічного хлопчика з квартири № 12 — травми живота та попереку. У 25-річного мешканця квартири № 5 — рани голови та гомілки, у 93-річної мешканки квартири № 9 зламані ребра.

За словами очевидців, є загроза обрушення верхніх поверхів. Довкола пошкодженого будинку в радіусі 50—200 метрів лежать вибиті рами вікон, двері.

На місці надзвичайної ситуації працювали підрозділи управління МНС у Чернігівській області. Вони ліквідували пожежу та розблокували двері кількох квартир в аварійному під’їзді. Завдяки цьому вдалося зменшити кількість обгорілих та травмованих. Також до аварійного будинку прибули бригади швидкої, аварійні служби газу, електромереж та теплокомуненерго.

Загалом у ліквідації аварії брали участь 323 працівники та 38 одиниць техніки різних спецслужб.

Створено штаб з ліквідації аварії, котрий очолив перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко. Місцева влада прийняла рішення про відселення 61 особи. З них 25 потерпілих тимчасово поселені в готелі «Градецький». Частину мешканців забрали до себе родичі та знайомі. Оскільки будинок знеструмлено, а також відключено газ, воду — організовано пункт життєзабезпечення для постраждалих. Міліція взяла під охорону відселені квартири.

Ведеться розслідування.

Чернігів.

Фото Віктора КОШМАЛА.