Напередодні в Україну прибули фахівці Росспоживнагляду. Цього разу вони визначили для інспекції ТОВ «Гадячсир». У вівторок російська делегація і справді з’явилася в Гадячі. Однак на підприємстві лише підтвердили факт приїзду російських фахівців (їх троє), але від жодних коментарів поки що утримуються. Місцеві журналісти жартують, що навіть зустрічі міністрів оборони двох країн бувають відкритіші (в тому числі й для мас-медіа), ніж усе, що стосується «військових дій» на економічному фронті.
За попередніми даними, росіяни пробудуть на підприємстві два дні. Вони ознайомляться з технологією виробництва, вивчатимуть як якість самого сиру, так і молочної продукції, яка надходить на підприємство. Остаточні висновки, схоже, буде зроблено вже в Москві.
Як відомо, ще на початку лютого Росспоживнагляд обнародував інформацію про заборону ввезення сирів окремих українських виробників, зокрема, і полтавських підприємств — АТ «Пирятинський сирзавод» та ТОВ «Гадячсир». Відтоді візит російських фахівців кілька разів відкладався, і ось крига, схоже, скресла, але чи будуть, зрештою, позитивні зрушення не лише на словах — сказати важко.
Полтавська область.