Створити персональну сторінку для кожного кіровоградського ветерана в соціальній мережі — таку оригінальну мету поставили перед собою учасники пілотного проекту «Ветеран-он-лайн». У мережі викладуть особисту інформацію про конкретного ветерана та його спогади про бойове минуле.

В обласному центрі вже провели перший навчальний семінар з питань впровадження проекту. На ньому зібралися активісти з усієї Кіровоградщини, котрі в подальшому очолять консультаційні пункти та навчатимуть волонтерів. Останні й створюватимуть та адмініструватимуть персональні ветеранські сторінки в соцмережі. Вони ж збиратимуть під час спілкування з ветеранами необхідну інформацію.
Вже найближчим часом організатори обіцяють виставити на суд громадськості перші результати цього пілотного проекту в області, після чого, можливо, візьмуться поширювати його на всю Україну.
На знімку: вдова Героя Радянського Союзу Григорія Куроп’ятникова Ганна Олексіївна (на знімку — в центрі) готова годинами розповідати про свою службу та подвиг чоловіка під час Великої Вітчизняної війни.
 Фото автора.