Я — українець, 1936 року народження, вважаю за необхідне та маю на це право звернутися до президента Росії В. Путіна. Припиніть неоголошену братовбивчу війну!
Як і мільйони українських громадян, я віддав свою молодість і здоров’я задля оборони та піднесення економічної могутності тодішньої держави СРСР. Мені та моїм співвітчизникам у ті часи і в страшному сні не спало б на думку, що так званий старший брат запропонує нам найвищу у світі ціну за газ. Адже лише особисто я 12 років свого життя займався освоєнням нафтових багатств Західного Сибіру. А ще важче нині усвідомлювати те, що так званий братній народ пішов війною на українців і гамселить зі страшних видів зброї по житлових будинках, школах, дитячих садочках. Це невимовно тяжко. Зима! А люди залишаються без умов для проживання. Будинки зруйновані і розграбовані.
Хто мав здоров’я і можливості, роз’їхалися по світах. А неспроможні рухатися інваліди та пенсіонери місяцями гибіють без світла, тепла, коштів для існування, жахаючись смертоносних обстрілів бойовиків.
Хто понесе відповідальність за непоправні збитки?..
Петро КРИВДИК, пенсіонер за віком.
Черкаси.