«Від фізичної культури — до Олімпійських висот!» — проект під такою назвою втілює комітет з фізичної культури і спорту Вінницької міськради. Видатних спортсменів залучають до проведення уроків фізкультури, майстер-класів, причому не тільки в школах, а й у дитячих будинках, інтернатах і навіть дитячих садках.
Срібний призер двох Олімпіад плавець Павло Хникін провів майстер-клас для учнів Вінницької школи №16. «Вам неабияк поталанило, бо ваша школа має власний басейн, — сказав він. — Тому кожен повинен вміти плавати. На жаль, загальна статистика жахлива: більшість учнів у школах держави не вміють навіть триматися на воді».
Славний гість поділився секретами, як швидко навчитися плавати, продемонстрував основні прийоми, що сприяють досягненню високих результатів. За словами спортсмена, секрет успіху дуже простий — щоденні наполегливі тренування. Павло Хникін приніс до школи свої нагороди (це передбачено проектом). Розповів про історію кожної відзнаки.
Попереду в учнів — зустрічі з відомими спортсменами-земляками: Наталією Добринською, В’ячеславом Узєлковим, Інною Осипенко-Радомською, Сергієм Чернявським...
 
Вінниця.