Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 24-й тур.

23 березня. «Волинь» — «Шахтар». 1:2. 10 000 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Голи: Пилипчук, 39 — Адріано, 26, 88 (п). Вилучено Кучера («Шахтар», 60, друге попередження), Герасимюка («Волинь», 90, друге попередження).
24 березня. «Арсенал» — «Металіст». 4:2. 9 328 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Голи: Ковпак, 34, 49, Кохабідзе, 84, Флореску, 86 — Бланко, 73, Гав’єр, 77 (п).
«Дніпро» — «Зоря». 3:1. 25 521 глядач. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Голи: Ротань, 45, Ігнатьєвич, 71 (автогол), Олійник, 90+5 — Галюза, 83.
«Металург» — «Оболонь». 2:0. 1 500 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Корнєв, 25 (автогол), Соарес, 56.
25 березня. «Іллічівець» — «Динамо». 0:1. 11 000 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Гол: Ідейє, 38
«Чорноморець» — «Ворскла». 2:1. 25 283 глядачі. Рефері — Іванов (Макіївка). Голи: Леонардо, 8, Бакай, 76 — Селін, 50.
«Кривбас» — «Таврія». 0:3. 2 700 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Фещук, 19, Любічич, 86, Калиниченко, 88. Вилучено Лобжанідзе («Кривбас», 58, друге попередження).
«Карпати» — «Олександрія». 1:1. 11 800 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Лукас, 68 — Довгий, 90.
Бомбардири: Ярмоленко — 12 м’ячів, Майкон («Волинь»), Ідейє («Динамо») — по 11, Селезньов, Адріано (обидва — «Шахтар») — по 10.
Схоже, у таборі «Шахтаря» вже тепер почали хвилюватися стосовно наступного матчу проти київського «Динамо». Нагадаємо, що українське «класіко» відбудеться у 26 турі 4 квітня на «Донбас Арені». Либонь, і цим можна пояснити появу на матчі киян у Маріуполі делегації «гірників» на чолі з президентом клубу Рінатом Ахметовим і тренером Мірчею Луческу. І, мабуть, не тільки спостерігати футбол прибули вони, а й підтримати «Іллічівець», і не тільки морально. А раптом маріупольцям пощастить відібрати у лідера бодай очко...
Важко сказати, яке враження справило на них «Динамо». А от прихильникам динамівців можна з упевненістю стверджувати: гра улюбленої команди в цілому не дуже смакувала. Та вона принесла гостям три очки. Варто врахувати й той факт, що господарі були достатньо мотивовані: пресингували, билися, атакували, як кажуть, з шаблями наголо. Однак кияни досить упевнено оборонялися і терпляче шукали своїх шансів у контргрі. Така тактика і принесла їм успіх: фланговою передачею скористався Ідейє, влучно пробивши головою.
Варто зазначити, що обидва суперники потерпали від дуже низької якості газону. Динамівець Вукоєвич влучно назвав його іподромом. Зрозуміло, що за таких умов перевага гостей в техніці нівелювалася. Узагалі проблема футбольних полів навесні у нас стоїть традиційно гостро, ситуація серйозніша, ніж у сільському господарстві. І Маріуполь — не виняток. Подібне можна сказати про Харків, Сімферополь, Дніпропетровськ. Невже не можна заздалегідь подбати про місце роботи для своєї команди?..
Зазначимо, що перемога «Динамо» у Маріуполі стала дев’ятою поспіль у чемпіонаті. У восьми останніх поєдинках біло-сині не пропустили жодного м’яча!
А найзахопливішою можна вважати зустріч «Арсенала» з «Металістом». Можливо, у першому таймі трохи гостріше діяли гості. Але кияни вдало розпорядилися стандартним положенням. Подачею з кутового скористався Ковпак, який виграв повітряну дуель в Едмара.
Після перерви господарі швидко закріпили перевагу. Знову голеве чуття не підвело Ковпака. Здавалося, що вже ніщо не завадить «гармашам». Але вони таки розслабилися. Чим швидко скористався «Металіст», котрий протягом короткого відрізку зрівняв рахунок. Був шанс у «Металіста» вийти вперед, але Девич влучив у хрестовину. За ці промахи «Арсенал» покарав суперника, забивши ще два м’ячі під кінець поєдинку.
P. S. Після матчу у Львові у відставку відправили наставника «Карпат» Володимира Шарана. Обов’язки тренера виконуватиме Юрій Дячук-Ставицький.
Фото Євгена КРАВСА (для «Голосу України»).
Грають «Карпати» та «Олександрія».