Депутатська фракція Народної партії у Верховній Раді України занепокоєна станом фінансування заходів у сфері будівництва та реконструкції систем централізованого водопостачання та водовідведення в Кіровоградській області та забезпечення населення регіону якісною питною водою. Про це йдеться у депутатському запиті лідера фракції Ігоря ШАРОВА  до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.
Сучасний незадовільний стан водних об’єктів, вважає Ігор Шаров, свідчить, що проблеми охорони вод від забруднення і виснаження не тільки не знайшли вирішення, а й значно загострилися, особливо в останні роки. «Кіровоградська область є одним із тих регіонів країни, які характеризуються незадовільним екологічним станом поверхневих і підземних джерел питного водопостачання, що є потенційною загрозою ускладнення санітарно-епідемічної ситуації та потребує посилених дій з боку держави і відповідальних структур влади», — переконаний політик.
Кіровоградщина розташована у межах Українського кристалічного масиву і належить до маловодних регіонів країни. Основним джерелом водопостачання Кіровограда та міст обласного значення — Олександрія, Знаменка, Світловодськ, а також деяких сіл, у яких проживає близько 500 тисяч мешканців і зосереджено 70 відсотків виробничого потенціалу області, є районний водогін «Дніпро—Кіровоград», через котрий і відбувається забір, очистка і подавання води з Кременчуцького водосховища споживачам на відстань до 120 кілометрів. Тому належне функціонування, експлуатація і якісне обслуговування централізованої системи водопостачання і водовідведення не може залишитися без уваги органів влади, наголошується у запиті.
«Сучасний незадовільний стан водогінно-каналізаційного господарства області потребує будівництва і реконструкції водогінних і каналізаційних очисних споруд, станцій доочистки питної води, застосування новітніх матеріалів, технологій, устаткування, а для цього потрібні значні фінансові ресурси», — вважає Ігор Шаров.
Ігор Шаров звернувся до Прем’єр-міністра Миколи Азарова з проханням вжити заходи в забезпеченні повноцінного фінансування будівництва та реконструкції систем централізованого водопостачання і водовідведення у Кіровоградській області з метою поліпшення санітарно-екологічної ситуації та забезпечення населення якісною питною водою.