Цього разу — в Бучанській колонії. Там на смерть забили 27-річного Тараса В. Принаймні про це стверджують правозахисники та рідні хлопця. Зі слів матері загиблого Світлани В., її сина жорстоко вбили люди із адміністрації в’язниці. Мовляв, його співкамерник дивом зв’язався із правозахисником і все розповів.

Керівництво колонії про смерть чоловіка навіть не повідомило його рідним. Пані Світлана, дізнавшись про трагедію, сама туди приїхала. Однак там їй сказали, що її син отруївся. «Це неправда. Дитину мою били 6 осіб. Кийками, ногами забивали. Заступник начальника колонії був присутній при цьому», — розповіла деяким ЗМІ Світлана В.

Правозахисник Олена Повідайчик стверджує: керівництво колонії намагається приховати злочин. Мовляв, разом із Тарасом ледь не вбили його співкамерника Сергія. Хлопець щойно вийшов із коми. Тепер і йому погрожують розправою. Правозахисника до нього не підпускають.

В адміністрації Бучанської колонії ситуацію наразі не коментують. Нині прокуратура Київської області проводить дослідчу перевірку. «На сьогодні даних, що підтверджують насильницьку смерть чоловіка, немає, — повідомили в прокуратурі. Про подробиці цієї трагедії читайте в наступних номерах газети.

Вл. інф.