1 квітня незалежно від погоди відкриється 39-та одеська Гуморина. Її організатори приготували мешканцям і гостям міста безліч сміхосюрпризів — від традиційного карнавалу на центральних вулицях до врочистого відкриття й проведення гумористичного футбольного чемпіонату Євро-2012.
Цьогоріч Гуморина вперше вийде на міжнародну арену. Про свою готовність узяти в ній участь оголосили півтори тисячі громадян Японії. Така заява спантеличила оргкомітет традиційного одеського свята гумору.
З’ясувалося, що      1 квітня в Одеський морський торговельний порт заходить круїзний лайнер із двома тисячами туристів, які вирушили в кругосвітню подорож. Громадяни Країни Вранішнього Сонця, котрі перебувають на його борту, довідавшись про те, що заходження корабля в одеський порт збігається з Гумориною, негайно виявили бажання взяти в ній участь. Вони протягом години виступатимуть із гала-концертом на головному святковому майданчику — Театральній площі. Щоб одесити посміялися з японських жартів і анекдотів, у місті терміново шукають знавців японської мови, які виступлять у ролі перекладачів.
У день Гуморини в Одесі чекають на 100 000 гостей з України й 12 країн далекого та близького зарубіжжя.