Депутатська фракція Народної партії у Верховній Раді України стурбована ситуацією зі станом житлово-комунальної сфери та, зокрема, сьогоднішньою системою тарифоутворення на житлово-комунальні послуги для населення. Про це йдеться у депутатському запиті лідера фракції Народної партії Ігоря ШАРОВА до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.
«Упродовж останнього десятиріччя проблеми, пов’язані з функціонуванням житлово-комунального комплексу, перебувають у фокусі пильної політичної уваги, однак серйозних позитивних зрушень у цій сфері досі не відбулося», — відзначає Ігор Шаров. Декілька останніх років у країні спостерігається тенденція до систематичного зростання тарифів на житлово-комунальні послуги, які, на думку народних депутатів фракції Народної партії, не завжди є економічно обґрунтованими і справедливими. «Варто відзначити, що вартість комунальних послуг за рік збільшилася як мінімум на третину, — заявляє Ігор Шаров у своєму депутатському запиті. — При цьому для значної кількості пенсіонерів вартість комунальних платежів впритул наблизилася до розміру їхніх пенсій».
На думку політика, недосконалість системи соціального захисту населення у сфері житлово-комунального господарства, зокрема, відсутність позитивних змін у створенні умов для надання житлово-комунальних послуг за доступними цінами, зумовлює значне зростання невдоволення серед громадян країни.
Депутати-народники переконані, що ціни й тарифи на житлово-комунальні послуги не враховують оптимального співвідношення рівня доходів населення і його витрат на оплату житлово-комунальних послуг, що зумовлює необхідність негайно врегулювати державну політику в цій сфері, а конкретно — в частині тарифно-цінової системи.
Лідер фракції Народної партії Ігор Шаров звернувся до Прем’єр-міністра Миколи Азарова з проханням доручити відповідальним органам виконавчої влади вжити невідкладних заходів для врегулювання тарифно-цінової політики у сфері ЖКГ з метою підвищення рівня соціальної захищеності населення та зниження гостроти соціальної напруженості у суспільстві.