Нову редакцію Кримінального процесуального кодексу буде розглянуто наступного пленарного тижня — з 10 по 13 квітня. Про це повідомив на брифінгу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. 

За його словами, розглянути законопроект раніше неможливо в технічному плані. Оскільки до нього внесено близько чотирьох тисяч поправок, на його розгляд необхідно якнайменше два сесійні дні. Юридичне управління Верховної Ради обробило цей документ, але висловлені зауваження потребують внесення технічних виправлень. «Ми нікуди не поспішаємо, — підкреслив О. Єфремов. — Нам дуже важливо одержати цільний документ, який відображав би наше прагнення по-новому працювати в кримінально-процесуальній сфері. І, справді, доопрацьований законопроект містить у собі всі передові методи, які на сьогодні є в європейських державах».

Коментуючи невнесення парламентом до порядку денного законопроектів про запровадження біометричних паспортів (урядового й депутатського), лідер фракції відзначив, що ці документи недоопрацьовано. Однак, на його думку, ухвалення таких законопроектів неминуче. Тому що сьогодні країни Євросоюзу під час перетинання кордону вимагають наявність біометричного паспорта. «Якщо не рухатимемося шляхом впровадження біометричних паспортів, українці можуть опинитися в ізоляції», — вважає О. Єфремов.