Вже третє засідання Апеляційного суду Запорізької області у справі місцевого мажора Дмитра Рудя закінчилося нічим через неявку обвинуваченого.
20 жовтня 2010 року він на смерть збив трьох жінок на пішохідному переході у Дніпропетровську. Неспішний розбір справи в Хортицькому райсуді Запоріжжя завершився вироком у грудні 2011 року — обвинуваченому дали п’ять років ув’язнення. Однак і прокуратура, й адвокати негайно оскаржили вирок — перші через м’якість, другі — через суворість.
А засуджений тим часом узявся поліпшувати здоров’я. На свободі. І на засідання Апеляційного суду Запорізької області не з’являвся — через недугу або ще з якихось поважних причин. Ось і 21 березня через хворобу, яку засуджений Рудь лікує вже амбулаторно, і відпустку його адвоката він не з’явився на судове засідання.
До суду дійшла телефонограма з лікарні Новомосковська, де молодий чоловік якраз і лікується. Там стверджують, що ніякого запиту судді стосовно стану здоров’я їхнього пацієнта не отримували, хоча судова канцелярія надіслала його до Новомосковська Дніпропетровської області ще 14 березня. Тим часом винуватець кривавої дорожньої пригоди, яку обговорює весь Дніпропетровськ, і далі перебуває на свободі.