Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул особисто привітав Євгена Чабаненка, котрий став першим володарем поясу чемпіона України з фрі-файту (вільний бій) дивізіону «Еліта» у ваговій категорії до 74 кг, та його наставника — заслуженого тренера України з фрі-файту Алішера Мумінова.

До речі, наставник чемпіона є головою обласної організації Всеукраїнської федерації фрі-файту та контактних єдиноборств. Алішер Мумінов зазначив: «Наша федерація висловлює глибоку подяку місцевій владі за підтримку. Незважаючи на те, що фрі-файт — досить молодий вид, дніпропетровські спортсмени вже досягли в ньому значних результатів. Так, Андрій Лежнєв вже п’ятий рік поспіль є діючим чемпіоном світу. А оце Євген Чабаненко заявив про себе».
В Україні титульні бої за звання загальнонаціонального чемпіона серед професіоналів з фрі-файту ще не проводилися. І от відбувся перший всеукраїнський турнір в історії змішаних єдиноборств. Атлети вели боротьбу в категоріях 63, 69, 74 і 79 кг. Ще чотири категорії змагатимуться у квітні.
Ще один вихованець Алішера Мумінова — Віталій Баранчук — став віце-чемпіоном країни (у ваговій категорії до 69 кг). Загалом у фінальній частині чемпіонату України з фрі-файту дивізіону «Еліта», що відбулася у ТК «Буковель», взяв участь 21 спортсмен.
Довідка
Змішані бойові мистецтва (англійською — Mіxed Martіal Arts, MMA) — вид спорту і категорія бойових мистецтв, що включає в себе різноманітні засоби і способи ведення оборони і нападу у рукопашному бою. Фрі-файт — система ведення поєдинку, яка дозволяє спортсмену використовувати зручну для нього тактику ведення бою.
Сьогодні в Дніпропетровській області фрі-файтом займається понад 100 осіб, з яких 40 — у вищих навчальних закладах, 7 представників області входять до складу збірної України.
У нашій країні існує 2 дивізіони (рівня змагань): «Аматор» (початковий) та «Еліта» (професіональний). Для того щоб спортсмен міг брати участь у змаганнях дивізіону «Еліта», він повинен бути чемпіоном дивізіону «Аматор» або чемпіоном в інших видах єдиноборств. У дивізіоні «Еліта» нараховується 108 спортсменів (у 8 вагових категоріях).
Фото надане прес-службою облдержадміністрації.
Хто кого?