Прокуратура області виявила порушення порядку та строків призначення державної допомоги при народженні дитини вихованцям хмельницького спеціалізованого будинку дитини «Берізка».

Чиновники відповідного управління Хмельницької міської ради не розглядали документи на виплату допомоги підопічним «Берізки» протягом п’яти місяців, хоча мали б це зробити упродовж десяти днів з моменту звернення.
Крім того, соціальним інспекторам не завжди вдавалось проконтролювати, чи саме на новонароджених використовують в родинах надані державою кошти. Так, Управлінням праці та соціального захисту населення Хмельницької райдержадміністрації було виплачено 19 тисяч гривень на двох дітей одній із мешканок району. Мати отримала кошти й одразу написала заяву про важкі матеріально-побутові умови родини, через які малюків довелось влаштовувати до будинку дитини «Берізка». За три місяці їх перебування в закладі жінка жодного разу не навідалася.
Ще одна горе-мати із Шепетівки витратила на свої розваги 11 тисяч гривень, які держава виділила для її маленького сина.
Лише після втручання прокуратури сімом вихованцям Хмельницького спеціалізованого будинку дитини «Берізка» було призначено державну допомогу. Винних у порушеннях посадовців притягнуть до дисциплінарної відповідальності.