Минулої неділі в багатьох населених пунктах України відбулися позачергові вибори керівників місцевих органів влади. В абсолютній більшості місць у чесній конкурентній боротьбі переконливу та красиву перемогу одержали кандидати від Партії регіонів. Це ще раз підкреслює, що народ вірить Партії регіонів. Народ підтримує Партію регіонів. І народ й надалі готовий пов’язувати з нею своє майбутнє.

13-й з’їзд Партії регіонів, що відбувся, продемонстрував, що тільки єдність, тільки широка консолідація політичних сил є гарантією найглибшої модернізації країни та підвищення рівня життя людей.

Сьогодні перед усіма представниками влади стоїть украй важливе й відповідальне завдання — реалізувати соціальні ініціативи Президента Віктора Януковича.

Це вже сьогодні дасть змогу кожній людині на рівні особистого й сімейного бюджету відчути турботу про неї з боку держави.

Уперше в історії незалежної України розроблено й буде реалізовано цілісну соціальну реформу, чіткий план підвищення добробуту мільйонів громадян. У комплексі із уже виконаними завданнями, він охоплює не окремі фрагменти, а практично всю систему соціального захисту людей.

Це робота не для одного скликання парламенту, не для одного уряду. Ключовими етапами на цьому шляху стануть введення податку на розкіш, скасування депутатської недоторканності, скорочення масштабів корупції.

І, певна річ, справедливий розподіл національного багатства країни через зростання доходів людей.

Які конкретні кроки в цьому напрямі зроблено нами вже сьогодні?

До травня буде відновлено соціальну справедливість і перераховано розмір пенсій для 9 млн. пенсіонерів, у результаті чого люди додатково отримають більше 100 грн.,

— пенсії членів родин померлих інвалідів війни зростуть у середньому на 120 грн., на 10% підвищаться пенсії інвалідам війни,

— удвічі буде підвищено прожитковий мінімум для непрацездатних. Уперше в Україні виплати дітям, пенсіонерам і інвалідам з малозабезпечених родин будуть не нижчі за прожитковий мінімум:

— на 15—20% зростуть пенсійні виплати учасникам Великої Вітчизняної війни,

— розмір грошової допомоги інвалідам війни до 9 Травня збільшується майже в 2 рази,

— почнеться поетапне збільшення розміру пенсій більш як 600 тисячам звільнених у запас військовослужбовців,

— уже з березня буде проведено перерахунок і збільшено виплати для 300 тис. шахтарів-інвалідів, інших потерпілих на виробництві та членів їх родин. У середньому щомісяця люди одержать додатково по 400 грн.,

— на основі ретельного аналізу наших реальних можливостей відновиться виплата компенсацій з вкладів громадян в Ощадбанку СРСР.

І це тільки частина ініціатив, які буде реалізовано нашою командою.

Хочу нагадати, що в умовах сьогоднішньої глобальної кризи навіть високорозвинені країни світу заморожують зростання доходів населення. На такому тлі у два рази цінно те, що українська держава знайшла можливість посилити захист своїх громадян.

При цьому ми відкидаємо як безпідставні обвинувачення в популізмі. Кожний наш крок підкріплений достатньою кількістю коштів, що вже надійшли в скарбницю, і реальними прогнозами майбутніх надходжень.

Підвищення соціальних стандартів НЕ ПОРУШИТЬ досягнутої макроекономічної стабільності. Це принциповий момент для чинної влади.

Надходження додаткового ресурсу до бюджету — результат, у тому числі, економізації зовнішньої політики. Значно зріс рівень економічного прагматизму у відносинах зі стратегічними партнерами української держави. Від Європейського Союзу ми передусім очікуємо початку взаємовигідної роботи зони вільної торгівлі, а також полегшення візового режиму для наших громадян.

Ми уважно вивчаємо практичні результати економічної інтеграції й на просторах СНД. Побачимо тут інтерес нашої країни — тоді будемо порушувати питання про тіснішу кооперацію як у двосторонньому, так і у багатосторонньому форматах. Саме про це говорив Президент В. Янукович під час зустрічей на форумі ЄврАзЕс у Москві.

І насамкінець зазначу. Суспільство чекає від усіх політичних сил консолідації навколо головного завдання — підвищення рівня життя людей. А блокування трибуни Верховної Ради збиває нас із цього шляху і веде парламент у політичну трясовину.

Депутатська фракція Партії регіонів закликає опозицію одуматися й припинити передвиборні ігрища. Виборами життя не закінчується. Тому відмовтеся від дешевих вистав! Працюйте як цивілізовані законодавці в інтересах країни та кожної людини!

Михайло ЧЕЧЕТОВ, перший заступник голови депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України.