Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко направив звернення віце-прем’єр-міністру України, міністру охорони здоров’я України Раїсі Богатирьовій стосовно ситуації, яка склалася у зв’язку із припиненням фінансування діалізного центру «Фрезеніус» у Черкасах.
У своєму зверненні М. Томенко повідомив, що до нього надійшло колективне звернення пацієнтів черкаського центру «Фрезеніус» стосовно існуючих проблем з його фінансуванням. Окрім того, заступник глави парламенту повідомив, що 20 березня пацієнти діалізного центру «Фрезеніус» перекрили вулицю Шевченка біля Черкаської обласної державної адміністрації, вимагаючи від влади не припиняти співробітництва з центром.
М. Томенко  підкреслив, що для заявників це ключове життєве питання. За наданою ними інформацією, лікування в центрі «Фрезеніус» проводилося згідно зі стандартами МОЗ України три рази на тиждень по чотири години на сучасному обладнанні. Натомість в обласній лікарні лікування проводили два рази на тиждень по три години. Він наголосив, що заявники стверджують: наразі обласна лікарня не має технічної можливості якісного проведення діалізу всім пацієнтам центру «Фрезеніус», і тому припинення роботи центру фактично ставить їх поза можливості виживання.
Микола Томенко попросив віце-прем’єр-міністра терміново втрутитися у конфліктну ситуацію і розглянути можливість продовження співробітництва з центром «Фрезеніус», вжити заходи для забезпечення надання всім його пацієнтам якісної медичної допомоги.
Прес-служба заступника Голови Верховної Ради України.